Nur Madihah terima biasiswa Bank Negara

Semoga adik Nur Madihah berjaya memburu cita-citanya ….dan menjadi anak yang solehah

 

Berita Harian Online 15/4/09

KUALA LUMPUR: “Selepas melakukan solat istikharah, gerak hati saya terarah untuk menerima tawaran biasiswa Bank Negara Malaysia dan saya yakin ia adalah keputusan tepat,” kata pelajar cemerlang yang memperoleh 20A termasuk satu A2 dalam Sijil Pelajaran Malaysia 2008, Nik Nur Madihah Nik Mohd Kamal.

Nik Nur Madihah adalah antara lima pelajar cemerlang SPM tahun lalu yang terpilih menerima Anugerah Biasiswa Kijang Emas, biasiswa berprestij ditawarkan bank berkenaan kepada pelajar cemerlang.

Empat penerima lain Mohd Zulikhwan Ayub yang meraih 10 A1, Alifah Arina Md Khambari (10 A1), Ho Ming Chuen (12 A1) dan Muneswaran a/l Ganesan (15 A1).

Masing-masing menerima tawaran biasiswa itu yang disampaikan Gabenor Bank Negara, Tan Sri Dr Zeti Akhtar Aziz pada satu majlis di sini, semalam.

“Kini saya berdepan dengan cabaran untuk meneruskan pengajian dan berazam melengkapkan diri dengan segala pengetahuan dan kemahiran sebagai bekalan untuk menabur bakti kepada negara dan agama,” katanya.

“Tidak menjadi penghalang untuk berjaya”

Sambil melahirkan rasa syukur terpilih penerima berprestij itu, Nik Nur Madihah berazam memanfaatkan sebaik mungkin biasiswa itu untuk terus mencapai kecemerlangan pada masa depan.

“Saya gembira dan akan menggunakan wang diperoleh untuk menampung perbelanjaan pengajian di peringkat universiti nanti,” katanya.

Sementara itu, Zeti ketika berucap pada majlis itu, berkata anugerah berkenaan selaras wawasan Bank Negara untuk meningkatkan pembangunan modal insan, selain penghargaan kepada pelajar cemerlang berkenaan.

“Ini komitmen kita untuk terus memupuk serta membangunkan tenaga mahir negara, tahniah diucapkan dan saya yakin lebih banyak kejayaan besar boleh dicapai selepas ini,” katanya.

Setakat ini, 22 pelajar sudah menerima anugerah dan kini sedang melanjutkan pengajian dalam pelbagai bidang di universiti terkemuka luar negara.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s