Tazkirah Ramadhan

DSCN5460a

InsyaAllah setiap Sabtu dan Ahad selepas solat asar Ramadhan 1430H ini, Ustaz Rifki (gambar) akan menyampaikan tazkirah 15 minit Ramadhan. Tajuk-tajuk tazkirah yang akan disampaikan adalah berkisar kepada amalan penting di bulan Ramadhan dan juga pengajaran penting peristiwa-peristiwa besar yang berlaku di bulan Ramadhan seperti peperangan badar dan seumpamanya. Untuk makluman, Ustaz Rifki juga ada menyediakan satu blog khas soal-jawab agama. Para jemaah dijemput melayari atau menghantar soalan-soalan berkaitan Islam ke laman web ini.

MJTSAW juga menganjurkan kuliah subuh pada setiap Sabtu, Ahad dan cuti umum sepanjang bulan Ramadhan. Kuliah subuh juga akan disampaikan oleh Ustaz Rifki dan beberapa orang penceramah yang dijemput khas. Antara penceramah undangan ialah Ustaz Dr Arieff Salleh Rosman (UTM), Ustaz Salleh Omar (JPN) dan Ustaz Hanafiah Abdul Razak (Jabatan Mufti Johor).

Muslimin dan muslimat dijemput mengimarahkan masjid dengan solat berjemaah bersama-sama dan mendengar kuliah/tazkirah yang akan disampaikan.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s